ON AIR Radio Kosova

13 shkurti është zgjedhur pasi në këtë datë, në vitin 1946, Radio e Kombeve të Bashkuara ka emetuar programin e parë.
UNESCO ka shpallur këtë festë për të promovuar radion si medium dhe të gjitha mundësitë që ajo ofron.
Radioja argëton, edukon, informon, si dhe ndihmon në popullarizimin e ndryshimeve demokratike në gjithë globin, kurse në situata konfliktesh dhe në kohë krizash radio bëhet madje një “gomë shpëtimi” për popullsinë.
Dita Botërore e Radios është një festë e re. Ajo u themelua nga UNESCO vetëm në vitin 2011. Dhe, duhet thënë, se data e kremtimit të saj nuk është zgjedhur rastësisht - pikërisht më 13 shkurt të vitit 1946 për herë të parë doli në eter (On Air) "Radio OKB-ja".
Radion e dëgjojnë gati 95 për qind e banorëve të Tokës, ka treguar kohë më parë Shefja e departamentit të Komunikimit dhe Informacionit e UNESCO-s Mirta Lourenço.
adio e pare filloi punë menjëherë pas luftës së dytë botërore më 1945-në Prizren, pastaj u transferua në Prishtinë.

13 shkurti është zgjedhur pasi në këtë datë, në vitin 1946, Radio e Kombeve të Bashkuara ka emetuar programin e parë.
UNESCO ka shpallur këtë festë për të promovuar radion si medium dhe të gjitha mundësitë që ajo ofron.
Radioja argëton, edukon, informon, si dhe ndihmon në popullarizimin e ndryshimeve demokratike në gjithë globin, kurse në situata konfliktesh dhe në kohë krizash radio bëhet madje një “gomë shpëtimi” për popullsinë.
Dita Botërore e Radios është një festë e re. Ajo u themelua nga UNESCO vetëm në vitin 2011. Dhe, duhet thënë, se data e kremtimit të saj nuk është zgjedhur rastësisht - pikërisht më 13 shkurt të vitit 1946 për herë të parë doli në eter (On Air) "Radio OKB-ja".
Radion e dëgjojnë gati 95 për qind e banorëve të Tokës, ka treguar kohë më parë Shefja e departamentit të Komunikimit dhe Informacionit e UNESCO-s Mirta Lourenço.
adio e pare filloi punë menjëherë pas luftës së dytë botërore më 1945-në Prizren, pastaj u transferua në Prishtinë.

42.648716260595, 21.166915503193